top of page

Konya'da İz Peşinde

Künye

Türkiye'nin farklı kültürel miras değerlerine ve unsurlarına sahip bölgeleri için oluşturacağımız "iz peşinde" serimizin ilk kitabı Konya’da İz Peşinde hali hazırda birçok okulda pekiştirici atölyesiyle birlikte Sosyal Bilgiler dersinde kaynak kitap olarak okutuluyor. VEKAM (Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) 2015 Araştırma Ödülü’nü kazanmış olan bu kitabın dördüncü baskısı çıktı. Kitap  İdil Bilgin'in Müze Çalışmaları alanında yazılmış olan lisansüstü tezinin bir proje çıktısı olarak akademik temellere dayanıyor.

İçerik

9-11 yaşa yönelik bir kitap olan “Konya’da İz Peşinde” seçilmiş kültürel miras öğeleri üzerinde uygulanan konservasyon temalı aktiviteler içeriyor. Kitabın amacı Konya’nın tarihçesinden bir kesit verirken, aslında kültürel mirasın değerini ve hassasiyetini “konservasyon”temalı oyunlarla, çocukların duygu dünyalarında içselleştirmektir. Çocuklar konservasyon terimi ile tanışmış oluyorlar. Bu önemli bilim dalının yararlarını, yöntemlerini ve eserlerin nelerden bozulduğunu oyunlarla keşfediyorlar.

Yöntem

4D Öğrenme Modeli

Disiplinler arası ve nesne odaklı oyunlaştırma teknikleri- Eğlenerek, uygulayarak ve duygu yaratarak öğrenmeyi ön plana çıkaran bu kitapta okuyucular nokta birleştiriyor, şifreli harfler çözüyor, “sihirli” bir fenerle keşif yapıyor, eğlenceli kelime oyunları ve dijital oyunlar oynuyor. Hatta kitaptaki kodu kullanarak mobil oyunlar oynayan çocuklar tüm bu etkinlikleri yaparken aslında bir yandan 5 harfli bir şifrenin izini sürüyorlar.

Kitabın pekiştirici atölyesi (Kültür Dedektifleri İz Peşinde: Oyunlu Konservasyon Atölyesi) hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

bottom of page