
Duygu Odaklı Kültürel Mirası Koruma Eğitimi: Uygulamalı Öğretmen Eğitimi
İçerik
Bu eğitimde “Duygu Odaklı Kültürel Mirası Koruma Eğitiminin yöntemlerini, müze ve okul ortamından örneklerle, konunun kuramsal boyutuyla ve kendi mesleki yolculuğumuzun hikayesiyle harmanlayarak aktarıyoruz. Atölyenin uygulamalı kısmının ilk bölümünde öğretmenler kendilerini öğrenci sıralarında buluyorlar ve bu metodolojiyi kullanarak sınıf ortamlarında uyguladığımız etkinlikleri deneyimliyorlar. İkinci bölümde ise katılımcılar birer öğretmen olarak bu yöntemi kullanarak içerik (Müze Eğitim Kiti) tasarlıyorlar. Bu eğitimde ayrıca duygu odaklı yöntemin çevrimiçi öğrenme ortamına uyarlanma şekilleri üzerinde durarak, eğitimcilere bu döneme yönelik çözüm önerileri sunuyoruz.
Yöntem
Atölye Duygu Odaklı Kültürel Mirası Koruma Eğitimi metodolojisi üzerine kurgulanmış. Bu yöntem disiplinlerarası ve nesne odaklı oyunlaştırma uygulamalarından oluşuyor (4D Öğrenme Modeli: Duygu Odaklı-Deneyimsel-Duyusal-Disiplinlerarası).
Yaş grubu
Yetişkin
Süre
90-160 dakika aralığında çeşitli seçenekler mevcut
Uygulama Seçenekleri
Takviminize ve bütçenize uygun bir uygulama tasarlatmak veya mevcut seçenekleri öğrenmek için bize info@idilbilgin.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Önemli Not
Bu atölye, talep doğrultusunda, ağırlıklı olarak çevrimiçi döneme yönelik çözüm önerileri ele alınacak şekilde uygulanabiliyor. Atölyenin bu versiyonun ismi "Ekrana Rağmen ve Ekran Sayesinde Fark Yaratmak: Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri ve Müze Kitleri".
Sertifika verilmektedir.