top of page

Toprak Anadan Palete: Tempera Boya Atölyesi

İçerik

Tempera Boya Atölyesi,  bir kültürel miras olarak boya üretim teknolojilerinin, kimya ve görsel sanatlarla buluştuğu bir yolculuk... Bu yolculukta önce rengarenk bir masal aracılığıyla boya üretiminin tarihçesini öğreniyoruz. “Daha sonra Çatalhöyük‘ün meşhur duvar resimlerinden imgeler seçip çiziyoruz. Bu desenleri eski insanlar gibi doğal malzemeler kullanarak ürettiğimiz boyalarımızla renklendiriyoruz. 'Renkler nasıl boya oldu, boya üretim teknolojilerinin tarihçesi nasıldır?', 'Eski insanlar nasıl boya yapardı?' 'Gündelik hayatta karşılaştığımız hangi doğal malzemelerden boya yapılabilir?' gibi soruların cevaplarını bulacağınız Toprak Anadan Palete: Tempera Boya Atölyesi sonunda çocuklar 5 farklı renk tonunda boya üretirken insan-doğa ilişkisi, sürdürülebilirlik, tüketim toplumu ve boya konservasyonu gibi kavramlarla tanışmış olacaklar.

Yöntem

Atölye Duygu Odaklı Kültürel Mirası Koruma Eğitimi metodolojisi üzerine kurgulanmış. Bu yöntem disiplinlerarası ve nesne odaklı oyunlaştırma uygulamalarından oluşuyor (4D Öğrenme Modeli: Duygu Odaklı-Deneyimsel-Duyusal-Disiplinlerarası).

Yaş grubu

(7-9) veya (9-11)

Süre

90-120 dakika

Uygulama Seçenekleri

Bu atölyeyi tercih edeceğiniz farklı bir eser üzerine uyarlatmak için bize info@idilbilgin.com adresinden ulaşabilirsiniz.

bottom of page